Lečnikova gostilna, ki ima stoletno tradicijo, je preživela različna politična trenja in vojne vihre. Že ob nakupu leta 1918 takratnim oblastem ni bilo po volji, da je močno posestvo prišlo v slovenske roke.


Franjo Lečnik je imel veliko željo, da bi nadaljevali z družinsko tradicijo. Željo sta mu izpolnila sin Alojz, ki je prevzel mesnico, njegova žena Heda pa gostilno. V zadnjih mesecih leta 1966 je Heda odprla gostilno, ki jo je povečala s prostorom, ki je prej služil kot prehod s trga na dvorišče. Mlada moč in zagnanost se je poznala v novih posodobitvah. V letu 1969 so obnovili stare prostore mesnice in slaščičarne in jo združili v enprostor – mesnico, v kateri je Alojz delal kot poslovodja.


Že v preteklosti je bila Lečnikova gostilna znana po kegljišču. Igralo se je na ilovici, keglji in krogla so bili iz gabrovega lesa. Na istem mestu so leta 1970 odprli novo dvostezno avtomatsko kegljišče. Prav tako so uredili gostinski vrt, na katerem so stali trije veliki kostanji kot priče bogate preteklosti.


TEDENSKA PONUDBA

Dnevna ponudba STALNA PONUDBA
KOSILO
  • Dunajski zrezek,bbq omaka, priloga, solata
  • Ocvrti sir,tatarska omaka, priloga solata
  • Solatni krožnik s piščančjimi medaljoni
  • FIT malica (puran na žaru, riž, solata)
  • Pražena jetrca

Cena malice je 4,80 EUR. Malice strežemo do 13. ure.